TRIKOLOGI

lavender_tTrikologi-metoden ble utviklet i Italia av professor i dermatologi Enzo Formentini. Trikologi-behandling går ut på å rense hodebunnen, for deretter å tilføre ny næring i form av mineraler og proteiner, samt stimulerende planteoljer. Vi vil da kunne fremprovosere dannelsen av nye hårstrå, samt styrke hår som allerede er der.

thyme-leaved-speedwell-3

Hemmeligheten bak den effektfulle Trikologibehandlingen er de eteriske oljene fra medisinske planter som for eksempel rosmarin, peppermynte, einerbær, salvie osv. De eteriske oljene har blitt brukt i folkemedisinen siden oldtiden, men har etter skolemedisinens inntog i Europa blitt litt “glemt”.

Eteriske oljer er plantenes hormoner og immunforsvar, og inneholder svært små molekyler som gjør det mulig å trenge inn i blodsirkulasjonen ved påsmørning på huden. Det er nettopp derfor stoffene er så virksomme, selv i små mengder.

kamille_mediumDe eteriske oljene kan være soppdrepende, bakteriedrepende, lindrende og sirkulasjonsfremmende.  Dette er egenskaper som er svært nyttige for å bekjempe hodebunnsplager som: flass, fet hodebunn, håravfall, psoriasis, tørr hud, seborreisk eksem, sensitiv hodebunn og kløe. Økt blodsirkulasjon fører til økt næringstilførsel til hårsekkene, som igjen kan føre til økt hårvekst.