Flass

Flass kan sees og kjennes som små “kaker” av hud i hodebunnen. Det klør, og mange klorer bort flasset så de får sår. Flass forveksles ofte med tørr hud.

Tørr Flass:

Når overhuden er tørr kan den flasse. Det blir ofte kløe og sensitiv hud, og det drysser på skuldrene. Det kan være mange årsaker til at huden blir tørr. Kaldt vintervær tørker ofte ut huden, og kombinert med tørr inneluft kan det bli flasset og sårt i hodebunnen.

Feil shampo eller andre hårprodukter kan også tørke ut og gi tørr hodebunn. Det er viktig å bruke riktige produkter som ikke tørker ut huden. En mild, spesialtilpasset shampo for tørr hodebunn kan gjøre forskjellen. Pass på å massere hodebunnen godt når du vasker håret ditt. Bruk hårbalsam etter behov.

CALM ORISING serien til tørr flass og sensitiv hodebunn.

Fet Flass:

Oppstår når fettkjertlene har en overproduksjon av fett, samtidig som overhuden er flasset. Fet flass er ofte grovere og kanskje litt gulaktig på fargen. Fet flass kan også klø og bli sårt i hodebunnen. Bakterier trives i den fete hodebunnen. Derfor er det svært viktig å få bort problemet. Bruk en rensende shampo, og det bør kanskje shamponeres ofte. Det er viktig å holde hodebunnen ren. Fet flass kan medføre tilstoppede hårsekker, som igjen kan føre til håravfall.

Serie Deforforante mot flasset hodebunn.