BLOGG

Når er håravfallet unormalt?

Mange menn og kvinner føler at de mister mye hår. Hvis ikke håret ditt blir tynnere, har du en normal håravfallsyklus. Vi regner at en frisk person mister daglig ca 100 hårstrå. Noen kan også ha perioder der en mister mer hår. Dette er helt normalt, og håret vokser raskt ut igjen.

Hvis hårtapet vedvarer og håret blir tynnere blir mange bekymret. En bør da kartlegge helsetilstand, evt. sykdommer og medisiner. Du kan be om å få tatt blodprøver for å finne ut om en mangler vitaminer og mineraler.

Stress, bekymringer og dårlig livsstil kan ha stor innvirkning på håret. Spiseforstyrrelser og andre psykiske og fysiske lidelser kan føre til håravfall. Hormonelle forandringer som graviditet og overgangsalder kan gjøre håret tynt og livløst. Mange medisiner kan også gi hårtap. Les pakningsvedlegget på medisinen din.

Det kan ha god effekt for håret med sunt kosthold og levemåte. Mange har også stor nytte av daglig tilførsel av Omega-3. Vitamin D er svært viktig for hår og hud. Særlig i vinterhalvåret kan nivået være lavt hos enkelte. Noen sverger til B-vitaminer i form av ølgjær.

For et sunt og friskt hår er det viktig med en ren og sunn hodebunn. Sørg for å få tilpassede  produkter til din hodebunn og ditt hår. 

Husk også at hodebunnens og hårets tilstand kan forandre seg igjennom året. Derfor kan det være nødvendig å endre produkter etterhvert. Vintertid er vi som regel mye innendørs, -kanskje tørr inneluft gjør håret ditt livløst? Da trenger du produkter som pleier mye og gir masse fuktighet. Om sommeren er vi mere ute, og hodebunn og hår føles friskere. Da kan du velge lettere produkter.

Er du i tvil hvilke produkter du skal velge?

Send oss en mail: post@gronnestadharklinikk.no eller legg inn kommentar under innlegget her.

Du kan også nå oss på Facebook: Grønnestad Hårklinikk & Frisør AS

Vi hjelper deg gjerne!

Skrevet av

Grønnestad Hårklinikk & Frisør AS

Grønnestad Hårklinikk & Frisør AS ligger sentralt i Stavanger. Vi er en frisørsalong som utfører alle de tradisjonelle frisørtjenestene. I tillegg har vi spesialkompetanse innen trikologibehandling, hodebunnsproblemer, hårdeler, parykk og hairextensions.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *