Flass kan sees og kjennes som små «kaker» av hud i hodebunnen. Det klør, og mange klorer bort flasset så de får sår. Flass forveksles ofte med tørr hud.

flassFlass er så vanlig at det nesten må regnes som normalt. Hormoner spiller en rolle, noe som forklarer hvorfor vi får mest flassing i pubertetstiden. Men sannsynligvis er flassing et samspill av flere faktorer. Alle voksne over 15 år har vanligvis sopp i huden over hele kroppen. Denne soppen som heter Pityrosporum ovale, fører til flass hos noen. Flass skyldes ikke soppen i seg selv, men at huden reagerer på soppen. Den samme soppen kan også forårsake eksem rundt nesen, i øyenbrynene og der hvor øyenvippene er festet. Det kalles Seborreisk eksem eller Seborre. Flass i hodebunnen kan noen ganger skyldes hudsykdommen Psoriasis.

 

Tørr Flass:

Når overhuden er tørr kan den flasse. Det blir ofte kløe og sensitiv hud, og det drysser på skuldrene. Det kan være mange årsaker til at huden blir tørr. Kaldt vintervær tørker ofte ut huden, og kombinert med tørr inneluft kan det bli flasset og sårt i hodebunnen.

Feil shampo eller andre hårprodukter kan også tørke ut og gi tørr hodebunn. Det er viktig å bruke riktige produkter som ikke tørker ut huden. En mild, spesialtilpasset shampo for tørr hodebunn kan gjøre forskjellen. Pass på å massere hodebunnen godt når du vasker håret ditt. Bruk hårbalsam etter behov.

 

Fet Flass:

Oppstår når fettkjertlene har en overproduksjon av fett, samtidig som overhuden er flasset. Fet flass er ofte grovere og kanskje litt gulaktig på fargen. Fet flass kan også klø og bli sårt i hodebunnen. Bakterier trives i den fete hodebunnen. Derfor er det svært viktig å få bort problemet. Bruk en rensende shampo, og det bør kanskje shamponeres ofte. Det er viktig å holde hodebunnen ren. Fet flass kan medføre tilstoppede hårsekker, som igjen kan føre til håravfall.

Serie Deforforante mot flasset hodebunn.

 

 Calm O`Rising til tørr flass.