Tørt/kjemisk behandlet hår

Mange mennesker har en hårtype som er naturlig tørt. Krøllete og bølgete hårtyper, er ofte mer tørre enn de som har glatt hår. Hår som er tørt har ofte lite elastisitet i seg, og det kan se slitt og stygt ut dersom en ikke tar godt vare på det. Det blir porøst, matt, mister vitalitet og blir lett brusete. Dette er veldig vanlig,- spesielt på vintertid. Kjemiske behandlinger som bleking, lysfarging,  kombinert med sterke stylingprodukter kan gjøre håret slitt og porøst. Vind, luftforurensing, sol og saltvann kan gjøre håret livløst og tørt. Bruk av varmetenger er også svært skadelig på hårstrået. For å få tilbake vitaliteten i håret er det mye en kan gjøre selv:
*Shampo:
-Bruk en mild shampo som ikke tørker ut hårstrået. Ikke massér selve håret. Det er ofte nok å vaske hodebunnen.
*Balsam:
  -Et slitt hårstrå har et sprikende skjellag. En god balsam lukker skjellaget slik at hårstrået kjennes glattere.
*Hårkur:
  -Bruk hårkur ofte, gjerne 3-4 ganger pr. uke. Hårkuren trenger inn i hårstrået og tilfører fuktighet og næring. Om du synes at hårkuren gjør håret tungt, kan et tips være å vaske lett igjennom etterpå.
*Hårolje:
  -En god hårolje kan brukes både i vått og tørt hår. Gjerne begge deler. Håroljen inneholder pleiende ingredienser som for eksempel argan, solsikke, oliven,          kokosnøttolje mm.
*Solbeskyttelse:
-Hårstrået kan veldig raskt bli ødelagt av solen. En trenger ikke ligge på stranden eller være i Syden for å få solskadet hår. Vanlig dagslys kan faktisk skade hårstrået også. Gjør det til en vane å alltid bruke et produkt med UV-beskyttelse. Det finnes mange gode produkter som har UV-filter. Finn ditt favorittprodukt, så bruker du det alltid. Husk at dersom du farger håret, -så forlenger du fargens levetid og glans ved å bruke solbeskyttelse.
*Varmebeskyttelse:
-Føhning og bruk av varmetenger er svært skadelig for hårstrået. Det er et must å bruke et varmebeskyttende produkt for å unngå den verste slitasjen.   Slike produkter gjør også at stylingen ofte går lettere og raskere.
*Klipp slitte tupper:
-Alle ønsker et flott og sunt hår. Dersom du beholder de slitte tuppene, vil håret ditt floke seg mer, og du må kanskje børste mye for å gre det ut. Dette sliter også på hårstrået. Pass på å gre det forsiktig, og bruk flokeløsende balsam.
EN DEILIG HÅRKUR HOS FRISØREN:
Vår Trikologi-behandling med ARGAN-olje gjør underverker for tørt, slitt hår. Etter kun en behandling har håret fått tilbake vitalitet og glans:
ANBEFALTE HJEMMEPRODUKTER TIL TØRT/SLITT HÅR:
Helianthis Hair Pack: den mest fantastiske hair pack! Vår bestselger til tørt/slitt hår.
IDRATANTE /Fuktighetsgivende serie med kokosnøttolje.
ARG O`RISING med økologisk Arganolje.